Χριστούγεννα στον Πάρνωνα!

Κλασσικός και αγαπημένος προορισμός! Για φέτος οι διαθέσιμες ημερομηνίες ήταν περιορισμένες αλλά περάσαμε πολύ όμορφα όπως πάντα! Άφιξη στο καταφύγιο του Πάρνωνα την Τρίτη 24/12, με καιρό ηλιόλουστο και με πολύ κρύο! Αυτή τη φορά χωρίς συγκεκριμένο ραντεβού αναχώρησης, καθώς για αρκετούς η μέρα ήταν εργάσιμη. Οι πρώτοι πάντως ξεκινήσαμε από τις 10:00 και οι τελευταίοι έφταναν στις 20:00, ενώ είχαμε αφίξεις και ανήμερα το πρωί των Χριστουγέννων. Στο καταφύγιο πρώτη κίνηση ήταν να φέρουμε ξύλα για το τζάκι και πόσιμο νερό από την πηγή! Αφού τα τακτοποιήσαμε όλα και αρχίσαμε να επανερχόμαστε σε φυσιολογικές θερμοκρασίες, πιάσαμε τις κουβεντούλες μας μπροστά στο τζάκι, παρέα με καφεδάκια, τσίπουρα και μεζέδες όσο μαζευόμασταν και περισσότεροι!

Μετά το σούρουπο, μερικοί γενναίοι συμοφίτες βγήκαν έξω από το καταφύγιο για μαθήματα νυχτερινής φωτογράφισης! Τα αποτελέσματα απλά μαγικά! Η βραδιά μας έκλεισε υπό το φώς και την ζεστασιά του τζακιού, με ιστορίες από τα παλιά αλλά και σκέψεις για τα μελλούμενα!

Η μέρα των Χριστουγέννων, αστραφτερή και ηλιόλουστη, μας βρήκε, μετά από ένα πλούσιο πρωινό γεύμα, να μοιραζόμαστε σε ομαδούλες, κάνοντας ο καθένας μας ότι λαχταρούσε περισσότερο! Έτσι, άλλοι πήγαν για πεζοπορία, άλλοι τριγύρισαν το αγαπημένο μας βουνό με τα μηχανάκια τους, ενώ κάποιοι επέλεξαν να μείνουν στα ζεστά κουβεντιάζοντας και παίζοντας παιχνίδια.

Το μεσημέρι μετά από το υπέροχο γεύμα που μοιραστήκαμε, ετοιμασμένο από τα χεράκια του Μιχάλη του σεφ μας, συνεχίζοντας στο πρωινό μοτίβο κάποιοι στρωθήκαμε στα επιτραπέζια, άλλοι απόλαυσαν το καφεδάκι τους έξω από το καταφύγιο και άλλοι πήραν τον υπνάκο τους στους καναπέδες!
Αργά το απόγευμα και μετά την απαραίτητη σούπα για προθέρμανση, άρχισαν να μπαίνουν οι σχάρες με τα κρεατικά στο τζάκι! Το βράδυ μας κύλησε παραδοσιακά με μεζέδες, κρασάκι και φυσικά… παντομίμα!! Μετά από πολύ φαγητό, γέλια και κάμποσες ώρες παιχνιδιού είχε έρθει η ώρα του ύπνου για όλους!

Η Πέμπτη ήταν η μέρα της αναχώρησής μας. Απολαύσαμε τον καφέ μας στη λιακάδα, αρχίσαμε το μάζεμα και μετά την απαραίτητη ομαδική φωτογραφία, πήραμε σιγά σιγά τον δρόμο της επιστροφής! Να ‘μαστε όλοι καλά! Και του χρόνου!