13/02/2022 Μονοήμερη στη Δαφνούλα!

Βόλτα με τσιμπούσι από αυτά που ο ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε. ξέρει πως να τα κάνει αξέχαστα! Η διαδρομή είχε ελεγχθεί, τα σουβλάκια και η ψησταριά ήταν έτοιμα και πακεταρισμένα και πάρα τις βροχερές προβλέψεις του καιρού, ήμασταν όλοι έτοιμοι!

Κάπως έτσι, νωρίς το πρωί της Κυριακής αρχίσαμε να καταφθάνουμε στον Σταθμό 14 για πρωινό καφέ μέχρι την αναχώρηση μας στις 10:00.
Ο καιρός, μετά την πρωινή βροχούλα, δεν μας ενόχλησε στιγμή!

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, όσους θα έκαναν την χωμάτινη διαδρομή και όσους θα ανέβαιναν ασφαλτάδα μέχρι το χωριό Πύλη, όπου και ήταν το επόμενο σημείο συνάντησης!
Η χωμάτινη διαδρομή ήταν απολαυστική! Διαφορετικά teren, ήπιας δυσκολίας, συνδυασμένα με όμορφα καταπράσινα τοπία!

Δεν έλειψαν και τα αστεία ευτράπελα!

Αφού συναντηθήκαμε όλοι στο καφέ της Πύλης για ένα ακόμη σύντομο καφεδάκι, η παρέα χωρίστηκε εκ νέου σε όσους θα κατευθύνονταν στο εγκαταλελειμμένο χωριό Δαφνούλα και σε όσους θα ακολουθούσαν μια δεύτερη, πιο δύσκολη χωμάτινη διαδρομή!

Στην εκκλησία του χωριού, μας περίμεναν ήδη οι φίλοι μας με τα “οχήματα υποστηριξης”, έχοντας ήδη βάλει “μπρος” τη ψησταριά μας, ενώ δεν έλειπαν και τα έξτρα μεζεδάκια από το τραπέζι μας!

Όταν μαζευτήκαμε όλοι στον τελικό μας προορισμό, άρχισε και το τσιμπούσι σε ένα ζεστό κλίμα, παρά την ψυχρά του καιρού, ανάμεσα σε κουβεντούλες και γέλια!

Αφού χορτάσαμε όλοι και μαζέψαμε τα πάντα, πριν πάρουμε τον κατήφορο για τα σπίτια μας, κάναμε και μία σύντομη επίσκεψη στο κοντινό πέτρινο γεφύρι του Ασωπού, λιγο πριν το σούρουπο!

Συνοπτικά η εκδρομή μας και στο παρακάτω βίντεο! Με το καλό και συντομα και οι επόμενες!