Χ.Κ.
Χ.Κ.
Χ.Κ.
Διάλογοι-φωτο Χ.Κουμουτσος
Οι μπεκρήδες ήμασταν και κολόφαρδοι. Στήν απουσία μας έριξε στην κατασκήνωση το χαλάζι της αρκούδας, όπως φαίνεται και στην φωτό του Χρήστου. Εμείς που τα πίναμε στην "Αρκούδα" δεν καταλάβαμε το παραμικρό!!!
Αλλά και τα χαδιάρικα σκυλάκια.....
Που μαζεύει όλα τα καλά παιδιά
Μερικά ξυλαράκια για την νυχτερινή φωτια...
Διάλογοι-φωτο Χ.Κουμουτσος
Βέβαια ο Νίκος την ξαναπήγε εκεί που την βρήκε μετα από ένα τρυφερό .... μύτινγκ.
Τι να γράψεις για την θλιβαρή μέρα της επιστροφής? Το μόνο αξιοσημείωτο που έγινε ήταν όταν ο Νίκος μας έφερε να δούμε μια σαλαμάνδρα που βρήκε. Αρεσε πολύ σε όλους και θέλησαν να ποζάρουν μαζίτης.
Δευτέρα της επιστροφής.
Εμείς οι άλλοι ..τα κακά παιδιά της παρέας το βραδάκι βέβαια κάναμε την εξόρμησή μας στην "Αρκούδα" για να πάρουμε τα ίσια μας. Αγγελος, Ανδρόνικος, Μάνος. Πολύ καλή rock μουσική, καθαρά ποτα και καλές τιμές.
Ασχετο αλλά να η καλύτερη σχάρα για σακκίδιο και μπαγάζια για DR. H δεύτερη χρήση των υλικών είναι οικολογικότερη λύση από την ανακύκλωση.
Απολαμβάνουμε τον καφέ μας στην Πασχαλιάτικη λιακάδα.
Μετά το περιδρόμιασμα μία ξάπλα στον ήλιο για την χώνεψη είναι απαραίτητη. Τα παιδιά και το αρνάκι ξαπλώνουν στόν ήλιο. Το αρνάκι βέβαια δεν φαίνεται γιατί μετακόμισε από την διπλανή σούβλα στα στομαχάκια.
Το savoir vivre της εξοχής επιβάλλει να ταίζεις μια κυρία με αυτόν το λεπτό τρόπο στο στόμα.
Είχαμε μια μικρή έλλειψη από μαχαιροπήρουνα στην κατασκήνωση γι αυτό αναγκαστήκαμε να το τρώμε, πολύ λεπτά βέβαια,  με το χεράκι σηκώνοντας ευγενικα το μικρό μας δαχτυλάκι.
Ε μόλις βγήκε ό αμνός από την σούβλα έγινε το έλα να δείς. Μέχρι και φιλάκια στο στόμα παίρνει απο τον Χρήστο. Τεμαχίστηκε στα γρήγορα και δόθηκε πρός κατανάλωση.
Το πρόγραμμα ψησίματος προχωράει κανονικά με παγωμένη μπύρα από το ψυγείο και μουσική. Αλεξάνδρα και Νικος στην βάρδιά τους.
Μέχρι να ετοιμαστεί το αρνί ο Σπύρος δεν ξεκολάει απ το τηλέφωνο. Λές να είναι ερωτευμένος ή έχει πάρει κανα ...ροζ νουμεράκι στην λιακάδα??
Ερχονται για επίσκεψη ο Αγγελος και ο Ανδρόνικος παλιό μας μέλος.
Το απαραίτητο κοκορέτσι ετοιμάζεται και αυτό στήν ώρα του από τα έμπειρα χέρια της Σοφίας.
Ο Δημητρης δεν έκανε και πολλά πράγματα γιατί ήταν ερωτευμένος με το νέο του μηχανάκι.. Του μιλούσε, το φωτογράφιζε, το χάϊδευε! Σκέτη τσόντα!!
Ηρθε η πολυπόθητη στιγμή. Το αρνί μπήκε στην σούβλα, οι φωτιά άναψε στο λάκο και ξεκινάμε. Το πτώμα μας το ετοίμασε ο τσοπάνης που έχει την ταβερνούλα. Τι όνειρα έβλεπε το κακόμοιρο προχθές το βράδυ!!
Κυριακή του Πάσχα
Την βραδυά έκλεισε μιά καζανιά μαγειρίτσα που μας ετοίμασαν από την ταβερνούλα και σερβιρίστηκε στο ύπαιθρο δίπλα στην φωτιά. Δέν σας λέω τι νόστιμη ήταν και τι έγινε....
Λουκάνικα μπήκαν στην φωτιά και βγήκαν τα τσίπουρα στην γύρα. Ατιμη κακοπέραση...
Το βράδυ πέφτει. Παρ ότι δυστυχώς το Johny Walker δεν έρχεται όπως λέει η διαφήμηση, ήρθαν οι φωτιές, τα τσίπουρα και τα λουκάνικα.
Βρήκαμε και ένα φουκαρά τυφλοπόντικα. Δεν είναι ζωντανός δυστυχώς. Είναι όμως όμορφο ζωάκι με πολύ μαλακιά γουνα. Καμμία σχέση με τα ποντίκια. Του κάναμε αξιοπρεπή κηδεία.
Μιά σωστή κατασκήνωση θέλει βρύση με τρεχούμενο νερό. Ενα φραγματάκι στο ρυάκι της πηγής και ένα μπουκάλι κάναν καλά την δουλειά τους.
Δοκιμάσαμε άν οι σούβλες ήταν αρκετά μυτερές και ακονισμένες αλλά εξακοντίζοντάς τις,  απέκλιναν απο τους στόχους λίγο προς τα δεξιά. Του χρόνου θα τις διορθώσουμε.
Μ.Παρασκευή
Ενα αξιοπρεπές ψυγείο κατασκήνωσης γίνεται απο βαλίτσα DAR, πάγο από την διπλανή χιονούρα και ποτά. Μήν σας ξεγελά η κόκα πάνω-πάνω. Ειναι για ξεκάρφωμα!!
Ξεκινάει η διευθέτηση του χώρου. Στήνονται τέντες, ανοιγει ο λάκος για το πτώμα, ετοιμάζονται τραπεζάκια και αρχίζει το νταχτιρτί και το όπα.
Κάποια στιγμή ήρθε και το υπόλοιπο κλιμάκιο απο Αθήνα και το τζιπ συνοδείας με τις προμήθειες, τις σούβλες,  την μουσική και τις τέντες.
Και μείς δεν μείναμε παραπονεμένοι από επισκέψεις. Πέρασαν κάτι παλληκάρια από την Καρδίτσα. Είδαν φώς περνώντας και χτύπησαν. Καλά παιδιά αλλα δεν είχαμε να κεράσουμε κάτι άλλο από τσίπουρο και καλά έκαναν και φύγανε στεγνοι γιατι οδηγούν.
Ερχονται να πάρουν τον Μάνο κάτι φιλαράκια που γνωρίσαμε στην "Αρκούδα" για εντουράδα. Πού πας μωρέ με την Αφρικάνα μέσα στα καθαρόαιμα??
Η σωστή μέρα αρχίζει με ένα καλό πρωϊνό στην ταβερνούλα με τυρί παραγωγής, γάλα μόλις αρμεγμένο και αυγά από αλανιάρες κότες. Κάτι ήξερε η αλεπού...
Εχουμε και παρείτσα στην κατασκήνωση.
Τα ξυλαράκια άφθονα και ξεκινάμε την φωτιά από το πρωϊ.
Το γλυκύτατο αλεπουδόσκυλο του Νίκου και της Αλεξάνδρας. Λούσυ στο όνομα. Ξετρύπωσε μιά αλεπού και την κυνηγά στον ανήφορο. Ηρθαν οι τρείς τους πάνω στην μηχανή και σκάσαμε στα γέλια όταν την είδαμε να πηδά και να σκαρφαλώνει μόνη της, ανάμεσα στούς δύο για να πάνε βόλτα. Ψάχνουμε κράνος στα μέτρα της με τρύπες για τα αυτάκια βεβαίως...
Ο άλλος παλαβός, ελόγου μου, βαρέθηκα να κάνω κάτι τόσο πολύπλοκο και έβαλα μια τεντούλα πάνω στις φτέρες για τον καύσωνα!! Κοιμήθηκα υπέροχα στα μαλακά.
Να και ο ένοικος να ροχαλίζει μέχρι τις 10. Μάλλον καλά πέρασε!
Τού Δημήτρη που βαρυότανε να στήσει, του φτειάξαμε μια απερίγραπτη αλλα λειτουργική καβάτζα με ορειβατικό σκοινι και ναυλον.
Μ.Σάββατο
Η κατασκήνωσή μας είναι 5 km από την Ελάτη. Φύση υπέροχη, λίγο χιονάκι (σαν αυτό που πατά το μηχανάκι), ρυάκια να τρέχουν, μιά πρόχειρη ταβερνούλα από ένα βοσκό. Μέσα στα έλατα. Οι σκηνές στήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα.
Σμαράγδα και Δημήτρης ακολουθούν με κατάνυξη..
Η καθιερωμένη περιφορά. Μετά και μείς σαν παιδιά πήγαμε και στο μπαράκι "Αρκούδα" να πνίξουμε τις στεναχώριες...
Την Μ.Παρασκευή το πρώτο κλιμάκιο φτάνει στήν Ελάτη το βραδάκι. Την πρώτη καθιερωμένη επίσκεψη την κάνουμε στον ταξιδευτή και παλιό φίλο μας Αγγελο Σινάνη που μαζί με την Σμαράγδα του έχουν ένα γλυκύτατο μαγαζάκι με είδη δώρων.
Το γουρούνι στο αρνί:
-Είσαι για εκδρομούλα το Πάσχα?
-Ασε έχω ...γύρισμα!
Χρόνια Πολλά αδέλφια όπου και να κυλάν οι ρόδες σας.
Αγάπη και πολλά καλά χιλιόμετρα.