Οι φωτό είναι της Ερήνης Φσγκεράου
Kαι βέβαια στήθηκε το μπαράκι με τα αναψυκτικά, μία μικρή φωτογραφική έκθεση απο τις δραστηριότητες των συνδυοργανωτριών λεσχών καθώς και ο απαραίτητος  πάγκος για τους βιβλιοφάγους
Του ανταποκριτή μας…
 
Η πρώτη απόπειρα να συναντήσουμε τον κινηματογράφο με τις μοτοσυκλέτες μας, το βράδυ της Κυριακής στις 19 Φεβρουαρίου, πήγε θαυμάσια. Ο προθάλαμος της αίθουσας προβολών του οργανισμού προώθησης εξαγωγών στην Ηλιούπολη, άρχισε να γεμίζει από νωρίς με τους ανθρώπους να κοιτούν τις εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου που είχαν στήσει οι τρεις λέσχες-οργανωτές της εκδήλωσης.
Η αίθουσα γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με λίγα λόγια από τους εκπροσώπους των λεσχών.
Οι προβολές ξεκίνησαν με την εκτός προγράμματος α/μ δίλεπτη ταινιούλα του 1929, με έναν από τους πρώτους αγώνες μοτοσυκλέτας στο Ψυχικό της Αθήνας, η οποία παρουσιαζόταν με τα επίκαιρα στους κινηματογράφους της εποχής.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ, της Ειρήνης φοσγκεράου με τίτλο " Ο γατούλης πάει Κουβαρά" διάρκειας 33'. Προλόγισε η ίδια. Η προετοιμασία, η διάρκεια και ο επίλογος ενός αγώνα EDURO που διοργάνωσε ο ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.  Με απλά λόγια αγώνας, παιχνίδι και διασκέδαση είναι συναφής όροι. Η ταινία κατάφερε να διασκεδάσει το κοινό, αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια. Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε. Μιχάλης Κουρασάνης, <<αυτή είναι η δική μας ταινία>>.
Τελευταία προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Καλέση με τίτλο "Ο γύρος του θανάτου" διάρκειας 22΄. Το βαρέλι μεγεθύνει τον κίνδυνο πάνω στους δύο τροχούς και τον κάνει τμήμα μιας παράστασης , άκρως εντυπωσιακής. Προλόγισε ο Ανδρέας Κούρτης.
Και αυτή η ταινία απέσπασε πολλά κολακευτικά σχόλια.
Μετά το τέλος των προβολών οι επισκέπτες μας κεράστηκαν από ένα ποτό στο πρόχειρο μπαρ που στήθηκε στον προθάλαμο της αίθουσας προβολής. Έγιναν πολλά μικρά πηγαδάκια, όπου όλοι σχολίαζαν και μιλούσαν για τις ταινίες. Κάποιοι είχαν να προτείνουν υλικό για τις επόμενες εκδηλώσεις.
Η πρώτη συνάντηση κινηματογράφου και μοτοσυκλέτας, υπό αυτή την διοργάνωση, μας  γέμισε χαρά και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη.
Και ω τι πρωτότυπο για το μικρό Γαλατικό χωριό: στήθηκε φαγοπότι σε παρακείμενη ταβέρνα κάτω από τον <<έναστρο>> ουρανό της Αθήνας.
 
        Υ.Γ. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την λέσχη ΑΝΕΜΟΣ και την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ για την συνεργασία τους.