Το σχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα από την επιτροπή διερεύνησης και συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί και υπαίθριο μπαράκι με μουσική και ποτάκια αφού εξασφαλίσαμε μέχρι και ...πάγο.
Πάλι θα κακοπεράσουμε Θεού θέλοντος. Ελάτε και σείς. Ο καλός χωρά παντού!
Στήν επιστροφή μιά επίσκεψη στα Μαγούλιανα μας εξασφάλισε την απαραίτητη τροφοδοσία από κρέατα, συκωταριές, κάρβουνα και λοιπά αναγκαία. Θα μας τα παραδώσουν μάλιστα στην πόρτα της σκηνής μας λένε. Αριστα.
Η βρύση είναι σε λίγα βήματα από την πλατεία και το πολύτιμο υγρό δεν θα μας λείψει
Γενικά ο χώρος κρίθηκε ομόφωνα ...σούπερ για την Πασχαλιάτικη εκδήλωσή μας.
Το καλύτερο όλων είναι ο χώρος του σχολείου πάνω στην πλατεία που ανακαινίστηκε και προσφέρεται για καταφύγιο άν ο καιρός αγριέψει. Μπράβο σε αυτούς που το διαμόρφωσαν.
Η εκκλησία είναι εξωτερικά ανακαινισμένη άν και δεν νομίζουμε ότι θα λειτουργήσει το Πάσχα. Οι ντόπιοι μας είπαν πως ο παπάς φτάνει μέχρι την Λάστα.
Η πλατεία έχει ανακατασκευαστεί και υπάρχουν σκίαστρα που με ένα πρόχειρο ναϋλάκι θα μπορούσαν να προφυλάξουν από την βροχή άν ο καιρός είναι ανάποδος.
Το Αγριδάκι είναι ένα όμορφο και έρημο χωριό 5 χιλιόμετρα απο καλό χωματόδρομο. Εχει αρκετά σπίτια που χάσκου έρημα, μερικά που τα ξαναφτειάχνουν αλλά κυρίως πανέμορφη θέα γυρω στα βουνά αλλά και προς τα χαμηλότερα μέρη.
Μετά το πρωινό καφεδάκι στην πλατεία και αφού στην κυριολεξία ... γλύψαμε τον χώρο που μας φιλοξένησε και αφήσαμε το κάτι τις μας..βούρ για το Αγριδάκι.
Μας ήλθε επίσκεψη από την Αθήνα ...ο Επίτιμος και μας έφερε σπέσιαλ λουκανικάκια. Εδειξε και στην Κατερίνα πώς δένουν το μαντήλι οι Τουαρέγκ. Οι κακές γλώσσες λένε πώς τό έμαθε στην έρημο όταν του χάλασε το χάρβαλο που καβαλούσε και μέχρι νάρθει η βοήθεια να τον συμμαζέψει έκανε λέει κάποιες παρέες με ντόπιες....όρκο δέν παίρνω ότι είναι έτσι..αλλα πάλι πού ξέρεις..
Η φωτιά τροφοδοτείται συνεχώς από τον Θοδωρή που ψήνει ψωμάκια, χοιρινό και λουκάνικα με άψογο στύλ θερμαστή.
Μέ συντροφιά μιά από αυτές τις κοινόχρηστες ψησταριές που την τιγκάραμε στα ξύλα, ψήνουμε, τρώμε, ζεσταινόμαστε στην παγωμένη νύχτα (5 βαθμοί και αεράκι).
Ενα άγνωστο ζευγάρι-Γιώτα και Βαγγέλης- είναι οι μοναδικοί επισκέπτες εκτός από μας. Τελικά βγήκαμε σχεδόν γνωστοί και μάλιστα συχνάζουμε και στα ίδια στέκια. Μικρός που είναι ο κόσμος...
Το βράδυ έρχεται μαζί με ολόγιομο παγωμένο φεγγάρι που παίζει με τα κλαδιά των δέντρων στην πλατεία.
Οι Λασταίοι εκτός από το φιλόξενο καφενείο έχουν και κοινόχρηστες ψησταριές και πινακίδες παροτρύνουν το ψήσιμο σε αυτές.
Απολαμβάνοντας τον απογευματινό ήλιο
Στρίβοντας μερικά χιλιόμετρα μετά την Βυτίνα δεξιά περνάμε τα Μαγούλιανα και φτάνουμε στην Λάστα από καλή άσφαλτο.
Στήν Λάστα στρατοπεδεύουμε στο πεντακάθαρο αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο (πίνεις-ψήνεις και τον οβολό σου στο κουτί!!)   και περιμένουμε να φανεί κάποιος ντόπιος να μιλήσουμε για τα σχέδιά μας.
Ο καλός καιρός μας έκανε παρέα στίς λίγες στάσεις σε ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής από Νεμέα πρός Βυτίνα.
Η ομάδα εξερεύνησης πεδίου για το Πάσχα ξεκίνησε χαλαρά για την Λάστα κοντά στην Βυτίνα.
Σκοπός ήταν να δούμε το έρημο χωριό Αγριδάκι ώστε να βεβαιωθούμε ότι μας κάνει για την ετήσια παραδοσιακή Πασχαλιάτικη εκδήλωση του συλλόγου. Επίσης να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να τους ενημερώσουμε γιά τα σχέδιά μας, να δούμε πού θα παρακολουθήσουμε τίς λειτουργίες Επιτάφιου και Ανάστασης και πού θα βρούμε ντόπια προϊόντα για το τραπέζι μας.
Προτιμάμε να αφήνουμε κάποια χρήματα στούς ντόπιους παρά να τα κουβαλάμε από τον Βασιλόπουλο σαν χαζοπρωτευουσιάνοι...
Τα σχέδια εκπονήθηκαν στην Λάστα δίπλα στην φωτιά ενώ το ολόγιομο φεγγάρι παίζει
στα κλαδιά των αιωνόβιων πλατάνων