Πήρε μπροστά με την πρώτη!!
Καλό δρόμο φιλαράκια όπου και να κυλάν οι ρόδες σας. Αν βαστάτε κρύο και καλοπέραση ραντεβού για την επόμενη Χειμερινή διαβίωση του χρόνου!!!
Μετά ρεμούλκα μέχρι την Σπάρτη όπου μας περίμενε ο φίλος Θοδωρής που στο εν τω μετεξύ είχε μαζέψει όλες τις ασφάλειες αλυσίδας που υπήρχαν από φίλους και γνωστούς για να επισκευαστεί το μηχανάκι. Οπως και έγινε. 
Πρώτα στο Γεωργίτσι να δέσουμε το μηχανάκι.
Τελευταία ματιά αφήνοντας το ωραίο μέρος που φιλοξένησε την παρέα
Ο Μάνος δικάβαλος με τον αναβάτη του πληγωμένου DR
Ε.. μετά από όλα τούτα τα θαύματα να φεύγουμε σιγά-σιγά.
Εκπαιδευτής σωμάτων ανορθόδοξου χιονοπολέμου
Καί βέβαια παίχτηκε με όρεξη τρομερός χιονοπόλεμος!
Δέν χρειάζονται περιγραφές. Οι φωτό μιλούν από μόνες τους για την ομορφιά της φύσης.
Τελικά 'οσοι κοιμήθηκαν μέσα στο παγωμένο εκκλησάκι είπαν ότι την άκουσαν λίγο από το κρύο.
Η χαμηλή νέφωση γλυστρά σαν νερό στήν ράχη του βουνου σε έντονο κοντράστ με το βαθύ γαλάζιο του ουρανου.
Σαν αεροφωτογραφία.
Το θέαμα είναι απίστευτο και η καθαρή μέρα δινει εικόνες στούς φωτογράφους.
Το πυροφυλάκιο
Και ο άλλος καλά ξημέρωσε.
Οτι και να λέτε εκανε ζεστούλα εκεί μέσα!!
Ο πρώτος χιονάνθρωπος ξεθάβεται από το χιόνι....
Κουφόβραση και άπνοια ρε παιδί μου!!
Το βραδυνό χιόνι έχει προσθέσει κάμποσους πόντους πάνω στα μηχανάκια και στο κτήριο.
Αφού ο καλός Θεούλης ξημέρωσε την μέρα πάμε να κάνουμε απόψυξη στα πτώματα όσων κοιμήθηκαν στην χιονοθύελλα με τα σκηνάκια και μετα να ειδοποιήσουμε χήρες και συγγενείς
Και η ομάδα ασχολείται με την φωτογράφηση κατω από το φώς των φακών.
Η φωτιά παρ' όλες τις προσπάθειες τελικά δέν άναψε.Το χιόνι πέφτει συνεχώς.
Μήπως στραβώσουν τα πασσαλάκια??
Σέ 10 λεπτά θα έχω στύση!! (την σκηνή)
Αυτή την έβαλα μεγάλη γιατί μου αρέσει περισσότερο απ'ολες. Εξωπραγματική, εκφραστική με κίνηση, ουσία.. σχηματα και τρελλό χρώμα.. Ευγε στον φωτογράφο. (είναι του Τάσου).
Ο λύκος κι αν επάγωσε κι 'ασπρισε το μαλλί του (από το χιόνι) ούτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του. Η σωστη εκδοχη της εφαρμοσμένης λαϊκης σοφίας...
Τί θέλω εδώ με τους μουρλούς μάνα μου??
Ρουφηχθέντων των ... μπυρών λοιπόν η ομάδα μας φτάνει με τα σκοτάδια και στον προορισμό της και με μπόλικο χιόνι που πέφτει ασταμάτητα.
Προβλέπεται ζόρικη κατάσταση κατά τα φαινόμενα. Δύο λεβέντες αποφασίζουν να κοιμηθούν στα σκηνάκια τους στό χιόνι. Οι υπόλοιποι διαλέγουν την ευρύχωρη εκκλησούλα γιά διαμονή, ελπίζοντας να τους ζεστάνει η θερμή τους πίστη και τα καντήλια....
Το μηχανάκι ρυμουλκείται αναγκαστικά μέχρι το Γεωργίτσι από άσφαλτο και χωματόδρομους. Εκεί θα παραμείναι αναγκαστικά μέχρι να βρούμε ασφάλεια να το μπαλώσουμε.  Η παρέα φτάνει ευτυχώς χωρίς άλλα ντράβαλα στην ταβέρνα που περιμένει με τα σχετικά μεζεδάκια.
Γκαντεμιά πρώτη. DR350 με σπασμένη αλυσσίδα. Οταν την τεντώνουμε παιδάκια μου δέν την τεζάρουμε κιόλας!! Καλύτερα χαλαρά παρά δίχως.
Μέσα από ομορφα χειμωνιάτικα τοπία περνάμε από την Αρκαδία στο νομό Σπάρτης με προορισμό το Γεωργίτσι στίς ανατολικές πλαγιές του Ταύγετου. Μετά  η διανυκτέρευση θα γίνει ψηλά στο εκκλησάκι του Αγ.Παντελεήμονα διπλα στο πυροφυλάκιο.
Φέτος ο καιρός δεν αστειεύτηκε. Με πολύ άσχημο μετεωρολογικό ξεκίνησαν για την ετήσια κατασκήνωση χειμερινής διαβίωσης 5 μόλις μηχανάκια με γενναίους, για να τιμήσουν την παράδοση. Αλλες φορορές ο καιρός είναι ήπιος και την βγάζουμε ζάχαρη και άλλοτε χάλια και ζοριζόμαστε. Αλλά αυτό έχουν τα έθιμα....μιά και η ημερομηνία της εκδήλωσης  αποφασίζεται πολύ πιό νωρίς.