Ποιοι είμαστε

ΣΥνδεσμος ΜΟτοσικλετιστικής και
Φωτογραφικής Εξερεύνησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος,  ιδρύθηκε το 1982 από λάτρεις της μοτοσικλέτας, της εξερεύνησης και της φωτογραφίας.

Τα επόμενα χρόνια αποτέλεσε πόλο έλξης για μοτοσικλετιστές κάθε ηλικίας. Ο σύνδεσμος μας πραγματοποίησε δραστηριότητες ανοιχτές σε όλους και όχι μόνο στα μέλη.

Από το 1985 αρχίσαμε την οργάνωση των trail Ride (παιχνίδια πλοήγησης) που εξελίχθηκαν σε έπαθλο που υιοθετήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Αγώνων Μοτοσικλέτας (ΕΘΕΑΜ). Θεσμός που μέχρι σήμερα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από τους μοτοσικλετιστές.

Πρώτοι το 1992 οργανώσαμε αγώνες SCRAMBLE με κανονισμό που προτείναμε στην ΕΘΕΑΜ, και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από άλλους φορείς και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το 1994 για πρώτη φορά τολμήσαμε να οργανώσουμε διεθνή αγώνα ENDURO. Έναν αγώνα που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο και οδήγησε στην επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου πανευρωπαϊκού αγώνα ENDURO στην Ελλάδα το 1998 με την συνεργασία του φίλου συλλόγου μοτοσικλετιστών της Σπάρτης.

Από το 2002 οι αγώνες GATOULIS ENDURO TROPHY αποτέλεσαν μια νέα πρόταση και έδωσαν την δυνατότητα σε νέους από όλη τη χώρα να μπουν στο πνεύμα των αγώνων μοτοσικλέτας, 7 αγώνες, εκατοντάδες συμμετέχοντες, με κάποιους από αυτούς να είναι οι σημερινοί πρωταθλητές, έκαναν τα ENDURO νέων να συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Από το 2013 οργανώνουμε «ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ με ROADBOOK». Διεξάγεται σε πολύ όμορφες διαδρομές της Αττικής,  με πολλές συμμετοχές διαφόρων κατηγοριών μοτοσυκλέτας. Οι λύσεις πρωτότυπων γρίφων οδηγούν στον θησαυρό. Η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν.

Το σημαντικότερο όμως πρόσωπο του ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε είναι το εκδρομικό-εξερευνητικό. Οι αποδράσεις μας έχουν στόχο την ανακάλυψη πανέμορφων αλλά ξεχασμένων περιοχών της πατρίδας μας και την φωτογραφική και περιηγητική τους εξερεύνηση, πολλές φορές μέσα από δύσβατες διαδρομές.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 θεσμοθετήσαμε τη διεξαγωγή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με θέμα «άνθρωπος και μοτοσικλέτα». Το 2008 διοργανώθηκε ο 14ος με εκατοντάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι εκθέσεις φωτογραφίας των διαγωνισμών ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα..

Προβολές φωτογραφιών και VIDEO στον χώρο μας και σε άλλες δημόσιες αίθουσες σε συνεργασία με συλλόγους μοτοσικλέτας, φωτογραφίας αλλά και κινηματογραφόφιλων περιλαμβάνονται στις δραστηριότητες του συνδέσμου μας.

Στο χώρο του συνδέσμου μας συχνά πραγματοποιούνται σεμινάρια με θέματα όπως: η σωστή συντήρηση της μοτοσικλέτας, χειμερινή διαβίωση, φωτογραφία και βέβαια οδική ασφάλεια.