Γύρος του Κάβο Ντόρο 18-19/01/20

Πρώτη επίσημη εκδρομή του χρόνου! Ο καιρός ζόρικος από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αλλά η μικρή σβέλτη ομάδα που μαζευτήκαμε στο ραντεβού στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, αποφασίσαμε να μην πτοηθούμε από την παγωνιά και το ψιλόβροχο! Εμείς την εκδρομή μας θα την πηγαίναμε όπως και να ‘χε! Έτσι στις 09:00 ξεκινήσαμε για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας να πάρουμε το καραβάκι για τα Νέα Στύρα, με το ψιλόβροχο να μας έχει ήδη αφήσει ήσυχους! Από εκεί κατεβαίνουμε νότια μέχρι την Κάρυστο από άσφαλτο, για να ανεφοδιαστούμε με βενζίνη, με βαριά συννεφιά και δυνατές ριπές αέρα. Αλλά εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Κάπου εκεί στον Μπούρο αποφασίζουμε κιόλας πως είμαστε Σαββατογεννημένοι και ότι θα μας ακολουθούν μικρές τρύπες γαλάζιου ουρανού που θα μας κρατούν στεγνούς!

Και ξεκινάμε την πορεία μας στο χώμα! ! Όπου μπορούμε σταματάμε και για μερικές φωτογραφίες, ενώ λίγο παρακάτω η απαραίτητη επίσκεψη στην παραλία του Πλατανιστού για ξεμούδιασμα, συντροφιά με ένα ρακόμελο και μερικούς ξηρούς καρπούς για να πάρουμε δυνάμεις.

Το τοπίο όπως πάντα μαγικό! Άγρια ομορφιά! Ένας απίστευτος συνδυασμός επιβλητικών βράχων που τους χτυπούν τα κύματα νότια, ενώ στα βόρεια μας η Όχη, χιονισμένη στις κορφές της και όλο αυτό δεμένο μέσα στα γκρίζα σύννεφα.

Βόλτα μέχρι κάτω στην μύτη του ακρωτηρίου του Κάβο Ντόρο, με αέρα όμως που δεν επέτρεπε παρά μια ολιγόλεπτη στάση!

Έτσι,συνεχίσαμε την πορεία μας μέχρι και την παραλία του Αγίου Δημητρίου η οποία θα μας φιλοξενούσε για τον βραδινό μας ύπνο, ευτυχώς στην κλειστή απάγκια καντίνα. Από εκεί ανηφορίσαμε λίγο πριν το σούρουπο για το χωριό από πάνω, καθώς τα στομάχια μας είχαν λοξοδρομήσει για τα αυτιά μας, κατά τη γνωστή ρήση!

Στην ταβέρνα του χωριού ευχαριστηθήκαμε φιλοξενία, ζέστη, νόστιμο φαγάκι και σπιτικό τσίπουρο. Όταν χορτάσαμε, και με βαριά καρδιά πήραμε πάλι τον δρόμο για την παραλία μας.
Αφού ετοιμάσαμε τα σπιτικά μας, ανακαλύψαμε μια υπέροχη, χτιστή σε βράχο βεραντούλα, τελείως απάνεμη, όπου μετατράπηκε στο σαλόνι μας και στην συνέχεια στην κρεβατοκάμαρα του Θοδωρή. Η βραδιά μας κύλησε με τσιπουράκι, ιστοριούλες και πολλά γέλια μέχρι που τα χασμουρητά μας έγιναν ασταμάτητα και είπαμε καληνύχτα!

Το πρωί μας βρήκε, με τις ίδιες καιρικές συνθήκες, να απολαμβάνουμε τα καφεδάκια μας και κατόπιν καυτό τραχανά για πρωινό, στη βεραντούλα! Όταν καταφέραμε να μαζέψουμε και ξεκινήσαμε για βόλτα, συνειδητοποιήσαμε πως κάπως μαγικά είχαμε σχεδόν αδειάζει τα ντεπόζιτά μας, οπότε η απόφαση ήρθε αυτόματα. Επιστροφή χαλαρά προς τα Νέα Στύρα για καφέ, περιμένοντας το καραβάκι μας, όπως και πράξαμε. Η διαδρομή εν πλω ευχάριστη όπως και η πρώτη και με το που πιάσαμε λιμάνι, πριν πιάσει εμάς η νύχτα, βουρ για τα σπίτια μας όλοι!

Με το καλό και στις επόμενες εξορμήσεις μας!